Zenito Oy

Zenito Oy on 31.1.2024 alkaen osa Evli-konsernia. Lue lisää.

Zenito Oy:n liiketoiminta perustuu yhtiö- ja tilinpäätösanalyysiin nojautuvaan perinteiseen ja ennakkoluulottomaan arvosijoittamiseen.

Finanssivalvonta myönsi Zenito Oy:lle sijoituspalveluyhtiön toimiluvan 11.8.2014.

Varainhoito

Zenito Oy toimii kolmen osake­rahaston salkunhoitajana. Sijoitus­rahasto Evli Hannibal, sijoitus­rahasto Zenito Silver and Gold ja sijoitus­rahasto Zenito UK Value Fund. Tämän lisäksi Zenito Oy hoitaa yksilöllisiä täyden valtakirjan omaisuuden­hoito­salkkuja sekä sijoitus­neuvonta­tehtäviä.

Sijoitusrahasto Evli Hannibal sijoittaa sellaisiin etupäässä vähävelkaisiin eurooppalaisiin yhtiöihin, joiden markkina-arvon pörssissä arvioidaan olevan merkittävän alhainen suhteessa yhtiön taseomaisuuteen ja tuloksentekokykyyn. Petter Langenskiöld on toiminut rahaston vastuullisena salkunhoitajana perustamisesta lähtien vuodesta 2007.

Tammikuun 25. päivä 2016 käynnistettiin Sijoitusrahasto Zenito Silver and Gold. Osakerahasto on ainoa lajissaan Pohjoismaissa ja sijoittaa varansa pääasiallisesti kulta-, hopea-, platina- ja timanttikaivosyhtiöiden osakkeisiin. Rahaston perustamisen taustaan, sijoitusstrategiaan ja ideaan voi tutustua Palvelut -osion alla.

Huhtikuun 20. päivä 2021 käynnistettiin sijoitusrahasto Zenito UK Value Fund. Rahaston varat sijoitetaan sellaisiin brittiläisiin pörssi­noteerat­tuihin yrityksiin, joiden markkina-arvot pörssissä ovat kärsineet selvästi Brexitin ja pandemia­kriisin yhteis­vaiku­tuksen seurauksena. Rahaston perustamisen taustaan, sijoitusstrategiaan ja ideaan voi tutustua tarkemmin Palvelut -osion alla.

Kestävyyteen liittyvät tiedot

Lue Zenito Oy:n antamat kestävyyteen liittyvät tiedot täältä.

Vastuullisen sijoittamisen periaatteet

Zenito Oy on jäsen vastuullista sijoittamista edistävässä FINSIF ry:ssä (Finland’s Sustainable Investment Forum) ja haluaa olla mukana edistämässä ja vahvistamassa vastuullisen sijoittamisen toteutumista sijoitustoiminnassa. Zenito Oy pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan siihen, että yritykset tulevaisuudessa toimisivat entistä vastuullisemmin.

Lue Zenito Oy:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet täältä.

www.zenostock.com

Zenito Oy:n toiminta perustuu sellaisten yksittäisten osakkeiden etsimiseen ja arvioimiseen joiden arvo pörssissä arvioidaan alhaisiksi. Tämä työ perustuu yli kahden vuosikymmenen aikana käytännön tulosvastuullisessa salkunhoitotyössä kehitettyihin menetelmiin ja apuvälineisiin. Kaikki osakkeet joihin sijoitamme on löydetty Zenito Oy:n itse kehittämän osakkeiden etsintä- ja analyysityökalun avulla. Tämä kerrassaan mainio työkalu, www.zenostock.com, avattiin myös kolmikielisenä nettipalveluna osakkeista kiinnostuneelle yleisölle vuonna 2015.

  • 25.1.2017 Sijoitusrahasto Zenito Silver and Gold täyttää yhden vuoden. Rahaston C-osuuden arvonnousu aloitusajankohdastaan tuolloin 156 %. Tämä oli paras vuosituotto kaikista www.morningstar.fi -palvelussa tuolloin sisältyvistä rahastosarjoista, kaikki kategoriat, joita oli yli 19.000 kpl
  • 3/2017 Fourton Hannibal, paras 12 kk ja toiseksi paras 5v tuotto kaikista Suomeen rekisteröidyistä Eurooppaan sijoittavista sijoitusrahastoista (Sijoitustutkimus)
  • Fourton Hannibal koko Euroopan tuottoisin eurooppalaisiin osakkeisiin sijoittava osakerahasto vuonna 2016 (lähde: www.morningstar.fi)
  • 2001 Paras vuosituotto kaikista eurooppalaisista salkunhoitajista (Wall Street Journal, 16.1.2002)
  • “Kaikki osakkeet löydetty Zenostock.com:lla”
Petter Langenskiöld Toimitusjohtaja / Salkunhoito + 358 50 5638933
s. 1967, KTL, omaa merkittävän kokemuksen sijoitusalalta ja on toiminut seuraavissa tehtävissä v 1990 lähtien: assitenttina ja tutkijana, Svenska Handelshögskolan, AG Pankkiiriliike Oy:ssä osakeanalyytikkona, Norvestia Oyj:ssä pääanalyytikkona ja salkunhoitajana, Seligson Oyj:ssä ja eQ Pankki Oy:ssä salkunhoitajana ja Fourton Oy:ssä salkunhoitajana.
Henrik Kyynäräinen Hallinto +358 40 5900128
s. 1975, KTM (rahoitus), monivuotinen ja -puolinen kokemus eri sijoitusalan asiantuntijatehtävistä. Henrik Kyynäräinen on toiminut mm. Nordea Pankki Oyj:ssä antolainaus-tehtävissä, Eficor Corporate Finance Oy:ssä analyytikkona, eQ Pankki Oy:ssä salkunhoitajana, Optiomi Invest Oy:ssä sijoitusjohtajana ja Quantum Partners Oy:ssä tuotekehitystehtävissä.
Sarianna Paju Hallinto / Back-office +358 50 565 8140
s.1974, Tradenomi, työskennellyt erilaisissa tehtävissä pankki- ja rahoitusalalla mm. rahoitusassistenttina ja palveluesimiehenä Sampo Rahoitus Oy:ssä, yrityspalveluneuvojana Helsingin OP Pankissa sekä back office asiantuntijana OP-Privatessa.

hallitus

puheenjohtaja

Maunu Lehtimäki, toimitusjohtaja,
Evli Oyj

jäsen

Petter Langenskiöld

jäsen

Kim Pessala, toimitusjohtaja,
Evli-Rahastoyhtiö Oy

yhteistyökumppanit

Evli-Rahastoyhtiö Oy on Sijoitusrahastoa Evli Hannibal, Sijoitusrahastoa Zenito Silver and Goldia ja Sijoitusrahastoa Zenito UK Value Fundia hallinnoiva rahastoyhtiö. Evli-Rahastoyhtiö Oy:n ja Zenito Oy:n välillä on tehty Evli Hannibal, Zenito Silver and Gold ja Zenito UK Value Fund -sijoitusrahastojen salkunhoitoa koskeva ulkoistamissopimus.

Ulkoistamissopimuksen mukaan Zenito Oy vastaa itsenäisesti Evli Hannibal, Zenito Silver and Gold ja Zenito UK Value Fund -sijoitusrahastojen salkunhoidosta ja sijoituspäätöksistä. Rahastojen salkunhoitajana toimii KTL Petter Langenskiöld.

Zenito Oy:n sääntöjen seuranta -toiminto (’compliance’) on ulkoistettu JLM Law Oy:lle ja sen toimitusjohtaja OTK KTM Jaana Immoselle. JLM Law Oy:n toiminta keskittyy eri kokoisten sijoituspalveluyhtiöiden compliance -palveluihin.

Zenito Oy:n tilintarkastajana toimii KHT-yhteisö Grant Thornton Oy, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Satu Peltonen.

yhtiön toimilupa

1) sijoituspalvelulain 1 luvun 11§:n 4 kohdan mukainen omaisuudenhoito 2) sijoituspalvelulain 1 luvun 11§:n 5 kohdan mukainen sijoitusneuvonta 3) sijoituspalvelulain 1 luvun 11§:n 1 kohdan mukainen toimeksiantojen välittäminen 4) sijoituspalvelulain 2 luvun 3§:n 8 kohdan mukainen oheistoiminta Yhtiöllä ei ole oikeutta pitää hallussaan asiakasvaroja